Hout soorten

De Edese Houtzagerij werkt hoofdzakelijk met Douglas, maar zaagt, met name in de winter,balkhout
ook Eiken. 
Douglas hout komt van origine uit de Verenigde Staten waarbij de Douglas spar bekend staat als Oregon pine. Door de gunstige eigenschappen van het hout kunnen de afkomstige producten voor bijna elk doeleinde worden gebruikt. U kunt hierbij denken aan vloeren, schuttingen, masten, tuinhuizen & in de (ruw)bouw. Ook in speel- en gymnastiektoestellen is deze houtsoort uitermate geschikt omdat de boom beschikt over een grote veerkracht. Indien het hout niet is behandeld zal het, met name in de zon, vergrijzen. Vaak komen er kleine scheurtjes in het hout, deze schaden de stevigheid van het hout niet.
Eiken hout is een van de bekendste soorten. Eiken zijn altijd sterk en hard, maar toch redelijk gemakkelijk te bewerken. Bij de Edese Houtzagerij werken wij voornamelijk met Inlands Eiken. Dit is het traditionele Eikenhout waarvan vaak meubelen, vloeren, trappen en zelfs schepen worden gemaakt. Ook is Eik uitermate geschikt om in bijvoorbeeld molens te gebruiken door de kracht en stevigheid van de houtsoort.
Daarnaast hebben wij ook (een klein gedeelte) Vuren hout liggen. Deze houtsoort is zachter dan bijvoorbeeld Douglas & Eik, waardoor het veelal wordt gebruikt in de woningbouw.
 U kunt hout vrij eenvoudig nog verder verduurzamen met bijvoorbeeld Tanalith-E of Induline GW-310. Meer informatie hierover vind u onder het keuzemenu verduurzamen

 

Reacties zijn gesloten.